Vážení rodiče,

 

vzhledem k vydání úpravy mimořádného opatření ministerstva zdravotnictví, které se týká omezení v oblasti školství, je školám umožněno uskutečnit akce, které souvisí se závěrem školního roku.

Úprava opatření ministerstva zdravotnictví se týká základních, středních, vyšších odborných škol, konzervatoří, a to včetně speciálních a základních uměleckých škol. Znamená to tedy, že mezi 22. červnem a 30. červnem 2020 je možné, aby školy pořádaly akce, které nejsou vzděláváním, jako například předání vysvědčení, závěrečné focení třídy, slavnostní rozloučení se závěrečným ročníkem apod. Akcí se budou moci účastnit všichni žáci bez omezení počtu či nutnosti dodržovat homogennost skupin. Stále však bude nutné předložit čestné prohlášení a do škol nebudou moci osoby s příznaky virového onemocnění.

Pravidla pro školní skupiny docházející nyní do školy za účelem vzdělávacích aktivit nicméně zůstávají nedotčena a ve stejném režimu jako doposud (omezení počtu na 15, u 1. stupně ZŠ neměnnost skupin apod.) budou pokračovat až do konce školního roku. Upravené opatření bude účinné pouze do 30. června.

Zasíláme bližší informace k ukončení školního roku 2019/2020 na Základní škole Nové Hrady.

Ředitel školy Mgr. Karel Kříha rozhodl o vyhlášení dvou dnů ředitelského volna v: pondělí 29. 6. a úterý 30. 6. 2020.

Vydání vysvědčení proběhne v pátek 26. 6. 2020.

Časy předání vysvědčení jsou stanoveny následovně:

Budova I. stupně: 

8:00 – I.A

8:30 – II.A

9:00 – II.B

9:30 – III.A

10:00 – IV.A

10:30 – IV.B

11:00 – V.A

Budova II. stupně:

8:00 – VI.A

8:30 – VII.A

9:00 – VIII.A

Vstup do budovy bude umožněn pouze žákům v doprovodu třídního učitele, nikoli doprovázejícím osobám.

Žákům 9.A a 9.B bude vysvědčení předáno na Městském úřadu v Nových Hradech. Harmonogram bude dodatečně upřesněn, sraz žáků 9. ročníků – před budovou MÚ.

Pokud se žák 1. – 9. ročníku nedostaví pro vysvědčení 26. 6. 2020, bude uloženo v kanceláři školy k následnému vyzvednutí.

Ti žáci, kteří doposud nepředložili Čestné prohlášení (neúčastnili se prezenční výuky), musí toto prohlášení před vstupem do budovy předložit v den předání vysvědčení, v případě 9.A a 9.B v rámci třídnických hodin. (Čestné prohlášení – viz příloha)

Učebnice si žáci 1. – 8. ročníků ponechávají do září 2020.

V den vydání vysvědčení budou kolektivy 1. – 8. tříd pro potřeby archivu školy vyfotografovány ve svých kmenových třídách p. uč. Terezou Kříhovou, žáci 9.A, 9.B v rámci třídnických hodin (9.A – 19.6. od 9:00 hodin, 9.B – 23.6. od 9:00 hodin).

Žáci, kteří nepokračují v docházce na ZŠ Nové Hrady, odevzdají:

  • veškeré zapůjčené učebnice, pomůcky,
  • předají klíče od šaten (určená služba),
  • vyzvednou si veškeré pomůcky z Vv, Tv atd.
  • odevzdají vypůjčené knihy do žákovské knihovny
  • rovněž musí odevzdat čipy ve školní jídelně.

Předávání pomůcek (např. Vv, Tv) žákům 1. – 5. tříd zajišťují TU individuálně dle stanovených časů a dohody se zák. zástupci.

Předání pomůcek žákům 6. – 8. tříd proběhne v den vydání vysvědčení.  

 

Děkujeme za projevenou spolupráci v době distanční výuky.

 

V Nových Hradech 17. 6. 2020

vedení ZŠ

Čestné prohlášení