23. 5. 2012

 

Letos v květnu jsme pro naše maminky (a nejen pro ně) zrealizovali besídku k jejich svátku. Celé druhé pololetí jsme se nejen pilně učili, ale i ve volných chvilkách nacvičovali básničky, říkanky, písničky a dokonce jsme si troufli i na pohádku o Budulínkovi.

Zprvu to byla práce náročná – naučit se nové texty, zapamatovat si, kdy přijít na scénu, kdy už odejít, kdy se zpívá, kdy recituje, kdy hraje… Byly to opravdu těžké chvíle i pro naši paní učitelku.  Ale co si jednou vezmeme do hlavy, to dotáhneme do konce. A povedlo se!!!!

Začátkem května jsme vyrobili pozvánky, pozvali všechny příbuzné a známé, všechny své kamarády i kamarádky, naše pozvání přijal i pan ředitel a paní zástupkyně. KIC Nové Hrady nám poskytlo prostory v Českém domě, kapela Sunny band nám zapůjčila aparaturu a pan Šebela přišel celé naše představení zdokumentovat na kameru.

Na besídku jsme se opravdu těšili. Ten květnový den jsme všem ukázali, že nejsme jen druháčci, ale opravdu šikovní druháčci, jak říká naše paní učitelka. Besídka se opravdu povedla. Maminky dostaly velice krásný dárek v podobě písniček, básniček a pohádky. Při závěrečné písničce se v sále objevily i slzičky dojetí. Maminky štěstím plakaly, tatínkové se dmuli pýchou a všichni ostatní se usmívali. A to byl náš cíl: Udělat všem naší besídkou radost.

Překvapili jsme i paní učitelku, které jsme tajně koupili velikou kytici a za vše jí před celým publikem poděkovali. Paní učitelka měla také slzičky na krajíčku a druhý den jsme dostali všichni sladkou odměnu a velikánské jedničky do žákovské knížky.

A pokud máte rádi překvapení, určitě se těšte na příští rok. V květnu totiž budou mít maminky opět svátek.

Druháčci z Béčka a paní učitelka Marie Rolínková