22. 12. 2023

Poslední vyučovací den před vánočními prázdninami jsme si se žáky příjemně zpestřili závěr kalendářního roku. Každá třída na II. stupni si připravila dopolední program věnovaný například degustaci vánočního cukroví, vzájemnému předávání dárků, povídání si o vánočních tradicích a zážitcích, nebo se zabývala též pohybem a tancem. Během 2. vyučovací hodiny se třídy 6. A, 6. B, 7. A, 8. A i 9. A sešly na chodbě I. patra a společný program mohl začít. Chodba se zaplnila zcela, téměř sty žáky.

V úvodu vystoupil školní pěvecký sbor Fermata. Zazpíval krátký program vánočních písní a koled. Několik dalších tradičních pak zaznělo budovou II. st. sborově všemi přítomnými žáky. Ti se doprovázeli i hrou na rozmanité rytmické nástroje. Melodický doprovod podpořil hrou na akordeon rovněž Lukáš Albert, žák 9. třídy.

Pan ředitel Mgr. Karel Kříha a Mgr. Kateřina Marešová předali diplomy a ceny 4 úspěšným výtvarnicím, které vyhrály v soutěži o nejhezčí PF. Hlasovat pro jedinečné pour féliciter mohli z výběru několika desítek všichni žáci a zaměstnanci II. st., neboť novoročenky byly vystaveny na nástěnce v I. patře.

V průběhu prosince měly třídy za úkol si vybrat píseň s vánoční tematikou a zajímavým a originálním způsobem ji interpretovat před ostatními spolužáky. Většina tříd zapojila do písně pohyb a tanec, některé zvolily navíc vlastní hudební doprovod z řad dobrovolníků. Hlasováním získala největší úspěch za interpretaci třída 9. A.

Společné zpívání koled proběhlo hromadně ten samý den v předvánoční atmosféře i na I. stupni.

Mgr. Jana Štorová, DiS.