6. 2. 2024

SŠRV v Třeboni současně s Rybářskou olympiádou vyhlásila na podzim 2023 také on-line Ekologickou olympiádu, které se zúčastnila Veronika Vicánová (VIII. A). Podařilo se jí probojovat mezi 30 nejlepších řešitelů. Verča se poté zúčastnila závěrečného kola Ekologické olympiády přímo na SŠRV v Třeboni, kde byla také velmi úspěšná. Veronice děkuji za vzornou reprezentaci naší školy.

Mgr. Lenka Kučerová

Dne 6. února se konalo druhé kolo Ekologické olympiády na Střední rybářské a vodohospodářské škole Jakuba Krčína v Třeboni. Nová budova školy „budova na ostrově” je velmi moderní a výborně zařízená. Personál je velmi příjemný a přátelský. Mají několik skvěle vybavených laboratoří.

Ekologická olympiáda měla dvě kola. První kolo proběhlo online, v druhém kole byly zadány testové otázky tištěné na papíře. Do druhého kola se z asi 654 lidí dostalo pouze 24.

Otázky byly celkem složité, ale daly se zvládnout. Několik chyb jsem určitě udělala, protože jsem skončila patnáctá. Ostatní soutěžící byli především z devátých tříd a navštěvovali různé zájmové kroužky, v nichž se na tyto soutěže připravují mnohem podrobněji, než se dá zvládnout doma. Navíc jsem se v tomto období připravovala ještě na další olympiádu. Celý program trval necelých pět hodin. Dostali jsme dokonce i oběd, který byl moc dobrý.

Pokud chcete být někdo rybářem, ekologem nebo vodohospodářem, tak tuto školu rozhodně doporučuji.

Veronika Vicánová, VIII. A

Obrázek3