14. 2. 2024

Ve čtvrtek 14. února k nám do naší třídy zavítala paní Maruška Průková se svým hudebním programem Hrajeme si s písničkou. Tento program byl zaměřený na intonační a dechová cvičení v hudební výchově, na rytmiku i hudební paměť. A aby nás vše bavilo a tento program jsme si užili, nesla se celá její návštěva v duchu písničky Myší moudrosti. Myši totiž neustále přemýšlí, jak to asi vypadá ve vesmíru, jestli se Měsíc podobá sýru, a jestli třeba na nějaké planetě bydlí tvorové podobní myškám.

Během programu jsme si dechově i hudebně „vyzkoušeli“, např. jak startuje raketa, napodobovali jsme její zvuky, zkoušeli co nejvíce fouknout, aby raketa letěla co nejvýše, na jednoduché hudební nástroje v podobě kamínků a dřívek či zvonečků a činelků jsme zkoušeli vytvořit zvuk při startu, letu nebo přistání. Také jsme se naučili písničku Myší moudrosti a do černé díry ve vesmíru naházeli všechny špatné vlastnosti, které se vyskytují u nás na Zemi.

Tento program se nám moc líbil, paní Maruška Průková měla vše báječně nachystané a my se těšíme, že nás třeba zase někdy navštíví se svým dalším hudebním programem.

prvňáčci z Áčka a paní učitelka Marie Rolínková