Ještě jsme ani neuklidili vánoční stromeček, už pro děti nastalo období nácviku masopustní koledy. V letošním roce jsme se na koledu vydali 9. 2., tedy v hodně brzkém termínu. Mnoho času na nácvik nebylo a velmi rychle to uteklo. Všechno jsme však zvládli, byli včas a poctivě připravení. Počasí vyšlo, sluníčko provázelo všemi třemi dny, které jsme strávili masopustním veselím. Při páteční masopustní koledě nás jako každý rok skvěle doprovodila Mladá kapela, jež je naší dvorní kapelou a výborně nám hrála nejen do kroku, ale i k tanci. Vše dokumentovali také kameraman pan Šebela a fotograf pan Aksamit, kterým tímto moc děkujeme. Paní Matějková, paní Koderová a paní Hanušová nás – vychovatelky skvěle doplnily do celé party pejsků z Tlapkové patroly. Doufáme, že jsme všem přítomným na náměstí udělali radost a děkujeme i těm, kteří nás uctili svým pohostinstvím nebo výslužkou.
V sobotu jsme byli přizváni k oslavám 70. výročí novohradského masopustu a byla to pro nás veliká čest. Ten pocit pochodovat ve společnosti tří koled, za zvuku tří kapel se nedá popsat. Děkujeme za tu zkušenost a přejeme novohradskému masopustu vše nejlepší a hodně dalších let.
V úterý děti čekal další náročný den. Dopoledne jsme navštívili Domov pro seniory Dobrá Voda a odpoledne Dům s pečovatelskou službou Nové Hrady. V Dobré Vodě nám udělil povolení pan ředitel Dvořák a pan starosta Hokr. Provázela nás paní Zemanová s paní Kyselovou, v Nových Hradech paní Valíčková a pan Lošek. Ten nám pomáhal s hlášením koleček a připravil pohoštění, které k masopustu patří, uzené. Dědečkové a babičky si s námi zvesela zazpívali. Ti, kteří mohli, si i zatancovali, pohostili a podarovali děti sladkostmi. Myslím, že jsme si to všichni užili. Byla to pěkná tečka za letošním masopustem. I když nás už hodně bolí nohy, tak se moc těšíme na příští rok.