25. 4.  2013

 

Ve čtvrtek 25. dubna 2013 se podařilo uskutečnit slibovaný „Jarní pěvecký koncert žáků základní školy“. Letos se zima nechtěla odhlásit v řádném termínu, proto jsme i my s „Jarním koncertem“ meškali. Vyplatilo se, neboť jsme měli příležitost sejít se v sále kulturně – spolkového domu za krásného jarního počasí.

Již v lednu jsme ohlašovali, že ti posluchači, kteří navštíví náš plánovaný koncert, budou snad mile překvapeni. Překvapením nešetřil ani Novohradský zvoneček ani Fermata. Malí i velcí sboristé a sboristky nesměli svým rodičům žádné z překvapení prozradit předem. Před začátkem koncertu se „schovávali“ v přilehlé sousední místnosti se sálem, aby pak mohli nastoupit „v plné kráse“. Překvapení zpozorovali posluchači hned na první pohled, když žáci vstoupili do sálu. Pro žákyně Novohradského zvonečku se podařilo ušít černé sukénky, pro chlapce kalhoty. Snad nám chlapci rychle nepoporostou! Fermata se nyní již může také chlubit novým oděvem, a to černými sukněmi, fialovými polokošilemi a modrými košilemi. Za tyto nové modely vděčíme Krejčovství Jitky Graňové z Trhových Svinů a Tiskárně Java v Třeboni. Věřím, že v nových modelech se dívkám a chlapcům bude zpívat ještě lépe, s větší chutí a nadšením.

Programy obou sborů doplnily pěvecké výkony zhruba 20 vítězů Zvonku z Novohradských hor 2013.

Závěr koncertu patřil pěveckému seskupení s názvem Gaudioso. Jedná se o seskupení děvčat, která jsou absolventkami školního pěveckého sboru Fermata. Jejich vystoupení představovalo třetí a závěrečné překvapení příjemného sborového odpoledne.

Celý program dovršila závěrečná píseň „Zvonky“, kterou si zazpívalo všech na 40 přítomných sboristů.

Přestože si koncert vyžádal 90 minut pozornosti návštěvníků, věřím, že čas zde strávený, byl přívětivým zpestřením nastupujícího jara a slavnostním okamžikem pro všechny malé, velké i větší sboristy a sboristky.

Mgr. Jana Štorová, DiS.