6. 3.  2013

 

6. března 2013 se v Českých Budějovicích konalo oblastní kolo přehlídky dětských recitátorů Dětská scéna 2013. Z naší školy se tohoto kola zúčastnili tito žáci: Tadeáš Janeček II. B, Marek Rolínek III. B, Vojtěch Švarc V. A, Eliška Rolínková VI. A a Kristýna Polesová VI. A. Všichni tito žáci již sklidili své úspěchy v meziškolním kole víceoborové soutěže Zvonek z Novohradských kol, kde skončili na stupních vítězů.

V Českých Budějovicích za své velice pěkné výkony obdrželi pamětní listy a Marek Rolínek se se svým textem od Jiřího Žáčka Jak stařeček měnil, až dostal všecko zpátky umístil na skvělém 2. místě a postoupil tak do krajského kola.

Krajské kolo proběhlo 18. dubna 2013 ve Strakonicích. Zde se spolu setkali a „utkali“ nejlepší recitátoři z celých jižních Čech. Marek ve velice silné konkurenci obstál a ve své kategorii recitátorů2. a3. tříd zvítězil!!!

Všem našim recitátorům děkujeme za skvělou reprezentaci školy a věříme, že se i v příštím školním roce zúčastní podobných soutěží a své úspěchy obhájí.

Mgr. Marie Rolínková