2. 5. 2013

 

Mgr. Petra Vyhlídková převzala záštitu nad organizací výstavy výtvarných prací žáků naší základní školy. Výstavu se podařilo uskutečnit již potřetí, poprvé v loňském roce na podzim jako prezentaci prací žáků 5. třídy, podruhé na závěr školního roku z prací žáků 1. – 9. tříd na novohradském zámku.

Za přítomnosti veřejnosti proběhlo slavnostní zahájení výstavy v prostorách novohradské koželužny ve čtvrtek 2. května od 17.00 hodin. Doprovodný program zahájili žáci 6. třídy, zarecitoval vítěz krajského kola recitační soutěže Dětská scéna Marek Rolínek a dále několik písní zazpíval školní dětský pěvecký sbor Fermata a vítězky víceoborové soutěže Zvonek z Novohradských hor i okresního kola Jihočeského zvonku. Slavnostním přestižením pásky výstavu „odstartovala“ Mgr. P. Vyhlídková.

Návštěva z řad veřejnosti při slavnostním zahájení sice nebyla tak početná jako při konání předchozích ročníků – možná k tomu přispěla i nepřízeň počasí, ale přítomní žáci si vernisáž mohli „dosyta vychutnat“. Podařilo se ji uspořádat za podpory společnosti Humanitas, která zabezpečila drobné pohoštění pro naše účinkující i hosty z řad veřejnosti.

Prostory koželužny budou zaplněny pracemi dětí až do 24. června. Výstava je přístupná veřejnosti každé pondělí, středu a čtvrtek od 10 do 17 hodin a v sobotu od 14 do 17 hodin.

Mgr. Jana Štorová