22. 5. 2013

Přehlídkou vítězů vyvrcholil soutěžní „maraton“ víceoborové soutěže Zvonek z Novohradských hor 2013 pro letošní školní rok.

Již tradičně tato akce získala zázemí v prostorách novohradského zámku. Modrý salon, zrcadlový sál se zaplnily žákovskými výtvarnými pracemi, divadelní sál se stal svědkem přehlídky recitačního a pěveckého umění. Vítězné písně a básně zazněly z úst úspěšných žáků v dopoledním programu, který zahájila garantka soutěže Bc. Ivana Hokrová a žákovský pěvecký a folklorní soubor z Benešova na Černou. Pozvání na přehlídku přijali zástupci a představitelé měst a obcí, jejichž základní a mateřské školy jsou v soutěži zapojeny. Sál byl tedy zaplněn do posledního místa, neboť se představili žáci základních škol Benešova nad Černou, Horní Stropnice, Malont, Rapšachu, Svatého Jána nad Malší a Nových Hradů. Všichni žáci si s sebou odnášeli mnohé dary, které pro tento okamžik přichystali sponzoři soutěže. Oceněni odcházeli i vítězové meziškolního kola výtvarné části, které zajišťovala Základní škola Nové Hrady.

Příjemným zpestřením letošního ročníku soutěže bylo zajištění výletu pro zúčastněné žáky do Zoologické zahrady Dvorec u Borovan po skončení dopoledního programu.

Mgr. Jana Štorová

Odkazy:

http://www.denik.cz/jihocesky-kraj/na-pocitace-nemaji-deti-pro-same-noty-stetce-a-knizky-cas-20130523-dcc0.html