Osm vánočních písní si Fermata připravila pro první adventní neděli 30. listopadu 2008. Na novohradském náměstí se poprvé na pódiu představil i Novohradský zvoneček. Po vystoupení žáků naší základní školy zazněly další písně v podání Novohradského smíšeného sboru a pěveckého kvarteta Calypte.

Mgr. Jana Štorová

Z hodnocení žáků…

S holkami jsem vešla do učebny hudební výchovy. Pár spolužáků už tam bylo. Za malou chvilku vešla do třídy paní učitelka. Přezkoušeli jsme pár koled a nacvičili příchod na pódium. Za dveřmi jsme zaslechli hlasy dalších dětí. Dovnitř vstoupily děti z prvního stupně. Také nacvičovaly svůj program a pak jsme se vydali společně na náměstí.

Z náměstí již byl slyšet ruch. Hlasy lidí se ozývaly i od stánků s občerstvením. Před naším vystoupením zpívaly malé děti. Po nich jsme šli na řadu my. I když jsme příchod nacvičovali, nastal zmatek. „Andreo!“, „Běto!, „Barčo!“ trochu jsme se „přeházeli“, ale nám to nevadilo.

Dozpívali jsme a mě čekalo příjemné překvapení. Našla jsem své rodiče a šli jsme na pizzu. Bylo to pěkné zakončení toho všeho! Už se těším na další vystoupení.

 

 

Fotografie zde.