1. 12. 2013

 

Repertoár vánočních písní a koled připravovaly oba školní pěvecké sbory – Novohradský zvoneček i Fermata. První příležitost, při které svůj pečlivě připravovaný program předvedly, využily hned na první adventní neděli 1. prosince na nádvoří novohradského zámku. Úvod patřil již tradičně zapálení první svíce na adventním věnci i krátkému zastavení se za uplynulým rokem z úst paní Květy Jarolímkové a starosty města Mgr. Vladimíra Hokra.

Pak už zhruba v hodinovém programu promlouvala jen hudba. Kromě školních sborů si zazpíval místní Novohradský smíšený sbor a chorvatská kapela Klapa Labin. Ze zámeckých schodů se také několikrát v průběhu setkání nesl zvuk žesťového souboru.

Letos si dětské sbory zazpívaly opravdu s chutí. Jejich radost se tentokrát nesla dostatečně daleko, neboť se kulturnímu a informačnímu centru podařilo zajistit kvalitní ozvučovací techniku.

Celý program doprovodilo i „příjemné“ zimní počasí. Naštěstí bylo k nám vlídné. Nespustilo déšť ani sníh, dokonce se nepřihlásilo ani silnými mrazy. Proto i přes délku programu vyznělo toto předvánoční setkání velmi přívětivě a splnilo očekávání.

Mgr. Jana Štorová

Strom 2 Zapálení svíce Zvoneček

Fermata 1 Novohradský smíšený sbor Klapa Labin