20. 12. 2013       

 

Poslední vyučovací den před vánočními prázdninami si žáci 1. – 5. tříd chystali se svými třídními učiteli vánoční besídky. Ani žáci z II. stupně letos nezůstali pozadu. Celé dopoledne strávili v prostorách kulturně – spolkového domu, kde na ně čekala nejen práce, ale i zábava.

Nejprve zhlédli prezentaci z fotografií, které byly pořízeny v rámci různých školních akcí v průběhu I. pololetí letošního školního roku. Poté se krátce představil dětský pěvecký sbor Fermata. Nakonec si zazpíval celý sál několik tradičních koled a vánočních písní.

Druhá část dopoledního programu náležela „malé školní akademii“. Do tohoto programu se zapojili téměř všichni žáci II. stupně. Celým programem provázela moderátorská dvojice Jan Círal a Radek Bandík z 8.A. Podvakrát zazněla „bubenická show“ v podání 6.A, 8.B a některých žáků z 9.A, několikrát hra na klavír i zobcovou flétnu v podání Veroniky Volkové z 8.B, Elišky Rolínkové a Terezy Fritzové ze 7.A. Děvčata z deváté třídy Eva Hájková, Jana Homerová, Eliška Homolková a Adéla Schmidtová si připravila pěvecké vystoupení i vystoupení  taneční ve stylu country. S Petrem Glienkem, Danielem Hriňou, Milanem Jandou jsme se všichni podívali do Mexika. Žáci sedmé třídy předvedli tradiční vánoční vtipné scénky. Úspěch sklidila i módní přehlídka pánských pracovních oděvů dívek z 8.A. Filip Liška z 9.A zarecitoval vítěznou báseň IV. kategorie soutěže Zvonek z Novohradských hor, vydali jsme i na „Půlnoční“ a v závěru představení nás pobavil vánoční rap v podání Tomáše Benischka, Kamila Šedivého, Jiřího Bednáře a Josefa Nistora.

Věřím, že si všichni připravený projektový den nazvaný „Přejeme si příjemné Vánoce“ dostatečně užili, a vesele vykročili vstříc vánočním prázdninám.

Mgr. Jana Štorová

Akademie 1 Akademie 2 Akademie 3

Akademie 4 Akademie 5

Akademie 7 Akademie 8

Akademie 6 Akademie 9 Akademie 10