6. 4. 2014           

Poslední soustředění Fermaty před Celostátní přehlídkou školních dětských pěveckých sborů se uskutečnilo v neděli 6. dubna. Proběhlo v budově II. stupně a od 14. hodin také v sále Kulturně – spolkového domu v Nových Hradech. Sbor si tak mohl vyzkoušet akustiku velkého sálu za doprovodu klavíru.

Od 16.30 hodin začínal program všech školních pěveckých sborů určený pro rodiče.  Slavnostní „Jarní pěvecký koncert“ se podařilo uskutečnit již druhým rokem a věřím, že svou tradici získá i v následujících letech. Se svým programem, poprvé s dvojhlasými úpravami skladeb, se představil sbor žáků z I. stupně – Novohradský zvoneček. Zopakovali jsme i písně staršího repertoáru, které se ale líbí nejen malým sboristům. Pódium si vyzkoušelo pěvecké duo ve složení Tereza Fritzová a Kristýna Krenauerová, které se připravuje na okresní kolo Jihočeského zvonku. Stejné soutěže se zúčastní i Kristýna Polesová, která zazpívala rovněž dvě lidové písně. Před vystoupením Fermaty se představilo pěvecké seskupení Gaudioso. V závěru Jarního koncertu zazpívala Fermata desetiminutový program nastudovaný pro „strakonické klání“.

Jarní koncert pěveckých sborů se vydařil a měl velmi kladnou odezvu z řad posluchačů, což potěšilo malé sboristy, větší a velké sboristy i samotnou sbormistryni.

Mgr. Jana Štorová, DiS.