21. 5. 2014         

Květen je nejen měsíc lásky, ale určitě také i přátelství a kamarádství. Proto jsme se ve třídě domluvili a společně si odsouhlasili, že uděláme besídku. A nebude to besídka jen pro maminky k jejich květnovému svátku, ale i pro tatínky, babičky, dědečky, tetičky, strýčky a všechny naše kamarády a přátele.

Začali jsme nacvičovat koncem března a to tak, že jsme se vždy v úterý a ve čtvrtek vrátili po vyučování do třídy a trénovali, trénovali a trénovali. Někdy to byla legrace, zvláště když jsme nacvičovali tanečky nebo když jsme se převlékali do „kostýmů“. Byly ale i chvilky, kdy se nám moc nechtělo, ale když jsme dali celý program poprvé dohromady, řekli jsme si, že teď to už nevzdáme. V hodinách HV jsme se naučili písničky, které jsme pak použili do programu besídky. V hodinách VV a PV jsme malovali obrázky k pohádkám a písničkám, vyráběli masky, kytičky pro hosty a pozvánky pro všechny, které jsme na naší besídce chtěli mít.

Ve středu 21. května jsme si ráno vše poprvé vyzkoušeli s mikrofony a aparaturou, kterou nám půjčila kapela SUNNY BAND, a odpoledne měla naše besídka premiéru. V obecenstvu seděl pan ředitel naší ZŠ, paní zástupkyně ředitele, paní vychovatelky ze školní družiny a samozřejmě naše maminky, tatínkové, příbuzní, kamarádi a známí. Celé představení jsme pojali tak, že všem v hledišti rozdáme radost a myslíme si, že se to podařilo.

Rádi bychom moc poděkovali Informačnímu a kulturnímu centru v Nových Hradech za zapůjčení kinosálu v Českém domě, kapele SUNNY BAND a panu Šebelovi, který nám naší besídku natočil a vyrobí nám DVD.

Naše paní učitelka nám říká, že jsme šikovní prvňáčci. A po naší besídce musíme říci, že má asi pravdu.

prvňáčci z Áčka a paní učitelka Marie Rolínková