7. 3. a 8. 3. 2015    

Od února se Fermata intenzivně připravovala na soutěž pěveckých sborů. Bylo tedy nezbytné podstoupit „netradiční“ soustředění. A proč „netradiční“? Protože si sboristé poprvé okusili, jaké je to ve škole přes noc a zdali „ve škole opravdu straší“, jak se domnívali.

Nejvíce se samozřejmě těšili na nocování, nicméně čekala nás spousta práce. Sešli jsme se v sobotních odpoledních hodinách a pustili se do nácviku a opakování náročného soutěžního repertoáru.

Před „večerkou“ se každá skupinka „bavila“ jinak. Někteří se věnovali společenským hrám, někteří si četli, poslouchali hudbu, jiní sledovali svou techniku. Nechyběla ovšem ani pohádka na dobrou noc.

Mnozí se tak báli, že nemohli dlouhou dobu usnout. Na chvíli také celou tělocvičnu ozářilo silné světlo. To bylo téma, které se pečlivě probíralo následující den. Stále mnozí sboristé netuší, co to bylo. Údajně se rozsvítilo světlo v I. patře, zrovna v hudebně. Třeba tuto záhadu při dalším soustředění rozluští.

Následující den pro nás přichystala vydatnou snídani p. H. Staňková ve školní jídelně. Velmi jí za to děkujeme.

Kupodivu zůstala sboristům ještě velká část energie. Po dalším tříhodinovém tréninku jsme pak naše soustředění ukončili. Všichni sboristé se dle jejich slov již těší na příští dobrodružné nocování ve škole.

                                                                                                          Mgr. Jana Štorová, DiS.