8. 4. 2015

Naše škola byla vybrána pro hlavní sběr dat mezinárodního projektu PISA 2015, který probíhal v období od 23. března do 17. dubna letošního roku.

Šetření jsme se zúčastnili spolu s dalšími 358 školami z celé České republiky, a to v rámci inspekční činnosti podle §174 odst. 2 písm. a) zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon), ve znění pozdějších předpisů.

Šetření projektu OECD PISA probíhají ve tříletých cyklech. Zaměřují se na zjišťování úrovně čtenářské, matematické a přírodovědné gramotnosti patnáctiletých žáků. V České republice jej realizuje oddělení zjišťování výsledků vzdělávání České školní inspekce.
V současné době se projektu účastní žáci z více než 70 zemí celého světa.  V nynějším šestém cyklu projektu byla pozornost věnována přírodovědné gramotnosti a týmovému řešení problémů.

Den testování byl na naší škole stanoven na středu 8. 4. 2015. Do testování bylo zařazeno 15 našich žáků, v den testování se zúčastnilo ovšem 11 našich žáků, v náhradním termínu další 3 žáci.  Předmětem testování byl zhruba 120 minutový test a vyplnění žákovského dotazníku.

                                                                                                          Mgr. Jana Štorová, DiS.