14. 4. 2015

Okresní kolo Jihočeského zvonku, které se uskutečnilo v úterý 14. 4. 2015 v Českých Budějovicích, přineslo Základní škole Nové Hrady obrovský úspěch.

Tato pěvecká soutěž dosáhla v letošním roce na úctyhodný 25. ročník. Všichni soutěžící získali krásné zvonečky s upomínkou právě na 25. ročník soutěže.

Tříčlenná porota letos posuzovala na 60 soutěžních vystoupení žáků základních škol a gymnázií z Českobudějovicka. Žáci 4. – 9. ročníků mohou poměřit své síly ve zpěvu lidových písní (I., II. a III. kategorie), žáci 8. a 9. ročníků mohou ještě vybírat svůj soutěžní program i v oblasti populární hudby (IV. kategorie).

V I. kategorii sólového zpěvu bylo letos přihlášeno 16 soutěžících. Marek Rolínek i Barbora Švarcová tuto soutěž absolvovali poprvé a velmi úspěšně. Marek s písněmi Išla Marina a Dobrú noc, má milá, Barbora si vybrala písně Až já budu nade dvorem a Když jsem já šel od mé milé.

Ve IV. kategorii (volná kategorie – tedy výběr mimo lidovou píseň) se představila děvčata z VIII.A Tereza Fritzová a Kristýna Krenauerová s písní Hallelujah od Leonarda Cohena.

Obrovského úspěchu se dočkala děvčata Tereza Fritzová, Kristýna Krenauerová a Simona Šedivá, která s písněmi Ten suchdolský rybník a Když jsem já šel od mé milé získala zlaté pásmo a postoupila až do krajského kola. To proběhne 12. května 2015 opět v ZŠ a ZUŠ Bezdrevská v Českých Budějovicích. Z okresního kola postoupilo 5 soutěžních vystoupení.

Všem soutěžícím blahopřeji ke krásnému umístění a děvčatům mnoho úspěchů a sil v krajském kole.

Zároveň si dovolím poděkovat ředitelce společnosti Humanitas za finanční přispění na dopravu soutěžících žáků.

 

Umístění našich žáků:

I. kategorie (4. a 5. třída)

Barbora ŠVARCOVÁ                zlaté pásmo

Marek ROLÍNEK                      stříbrné pásmo

 

III. kategorie (8. a 9. třída)

Tereza FRITZOVÁ – Kristýna KRENAUEROVÁ – Simona ŠEDIVÁ      

                                                                          zlaté pásmo a postup do krajského kola

 

IV. kategorie (8. a 9. třída) – volný výběr

Tereza FRITZOVÁ – Kristýna KRENAUEROVÁ          bronzové pásmo

                                                                                                          Mgr. Jana Štorová, DiS.