Dětský pěvecký sbor Novohradský zvoneček prvního stupně základní školy se v první polovině školního roku prezentoval novohradské veřejnosti prostřednictvím několika vystoupení.

Všech dvacet žáků, kteří sborový zpěv pravidelně navštěvovali, se představilo na novohradském náměstí první adventní neděli 29. listopadu.

Ač zájem o sborový zpěv na I. stupni nevypadal na počátku září příliš příznivě, sešlo se totiž velmi málo přihlášek, přesto se v průběhu následujících měsíců počet zájemců zvýšil.

Kroužek byl určen hlavně pro žáky a žákyně druhých až pátých tříd, ale páteční zkoušky navštěvovaly i žákyně tříd šestých a osmých.

Pozitivním přínosem pro činnost Zvonečku byla nejen veřejná prezentace, nýbrž i zisk oblečení pro celý kolektiv zpěváků z projektu „Škola bez hranic“. Poprvé si žáci trička s logem oblékli na páteční zkoušce 27. listopadu. V nich se nejdříve představili na „Předvánočním setkání pro seniory“ 5. prosince v hotelu Máj, dále v rámci „Adventního koncertu pěveckých sborů“ 20. prosince v Rezidenci a při „Po-vánočním vystoupení“ v Domě s pečovatelskou službou v Nových Hradech 14. ledna.

Plnou účast žáků na některých koncertech, zvláště 20. prosince, pozastavila chřipková epidemie. Přesto zvládli svá vystoupení hodnotnými výkony.

  Jak vnímali své  účinkování žáci sboru, přináší níže uvedené drobné postřehy.   Líbily se mi všechny koncerty, protože jsme zpívali hezké písně. Nejhezčí bylo vystoupení v Rezidenci.

Eliška Rolínková, 3. třída

Vystupovat mě baví, ale vždy mám před koncertem trému. Nejlépe se mi vystupovalo v Rezidenci. Všechny koncerty byly hezké.

Kristýna Polesová, 3. třída

Líbily se mi všechny koncerty, protože jsme se snažili.

Tereza Škvařilová, 4.B

Nejlépe se mi vystupovalo v Rezidenci. Byla tam nejlepší atmosféra. Ostatní koncerty ale byly také krásné.

Adéla Zemanová, 5. třída

Před vystoupením mám vždy trému. Moc mě mrzelo, že jsem nevystupovala v Rezidenci.

Ilona Slepičková, 4.B

Nejvíce se mi líbilo vystoupení na náměstí, protože mě mamka strašně chválila.

Eva Kojanová, 4.B

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zvoneček v novém „dresu“

 

… ze zkoušky 27. listopadu 2009

100_2053

 

Zkouška Zvonečku 15. 1. 2010

Po náročných, ale dobře zazpívaných koncertech je nutné se odměnit …

100_2156  100_2161