3. 6. 2015

Každý by si měl alespoň jednou denně říci, že je mu hezky… A protože květen je nejen měsícem, kdy všechno kolem hýří barvami rozkvetlých květin a stromů, ale především měsícem lásky, měsícem, kdy mají svátek maminky a svůj svátek slaví i rodina, rozhodli jsme se, že navážeme na naši tradici z loňského roku a pro naše maminky nacvičíme besídku.

Ale bohužel čas neustále plyne. Někdy se neskutečně dlouze vleče a jindy zase kvapem pádí. Najednou měsíc květen skončil a my jsme besídku „museli“ posunout na červen. A jelikož v červnu máme svátek nejen my, děti, ale také všichni tatínkové, rozhodli jsme se nakonec věnovat naše vystoupení všem, které máme moc rádi a kterým uděláme jistě radost.

Celé jaro jsme se pilně připravovali, učili se texty, sháněli ve skříních a na půdách „modely“, které bychom mohli použít jako „kostýmy“, kreslili, malovali, zpívali, tancovali, převlékali se a pak se tomu smáli, vyráběli, recitovali, trénovali, učili se, psali domácí úkoly i prověrky a opět trénovali, až jsme si nakonec troufli udělat pozvánky a s naší besídkou vystoupit a potěšit své blízké.

Besídka s podtitulem Ať je vám hezky se uskutečnila ve středu 3. června v Českém domě. Přišli se na nás podívat všichni, kteří byli pozváni a kteří mohli přijít – naše maminky, tatínkové, sourozenci, babičky, dědečkové, tety i strýcové, kamarádi a přátelé, paní učitelky i paní vychovatelky ze ŠD. Pozvání přijal také pan ředitel a paní zástupkyně, kteří nám tím udělali radost.

Naše besídka byla plná písniček, básniček, převleků, obrázků, zahráli jsme i krátkou pohádku O Budulínkovi, zatančili si, pokusili se o kánon v angličtině, pobavili obecenstvo a nakonec i štěstím rozplakali naše maminky. 

Myslíme si, že se besídka povedla, a proto doufáme, že příští rok se nám to podaří zase.

Celou besídku nám natočil pan Šebela, který z našeho vystoupení vytvořil moc pěkné DVD. Prostory pro naši besídku nám zapůjčilo novohradské ÍČKO. Po celou dobu dopolední zkoušky nám v Českém domě byla k dispozici paní Blanka Cáplová. Aparaturu nám zapůjčila kapela Sunny band.  Všem moc moc děkujeme.

A na závěr jedno velikááánské překvapení: v košíčku, ze kterého si mohli všichni příchozí vzít námi vyrobená sluníčka, jsme po vystoupení našli drobné penízky, celkem 64,- Kč, za které nám paní učitelka koupila lízátka se žvýkačkou.

Jenže to nebyl konec. Další den nám přinesl pan ředitel obálku, kterou našel ve schránce základní školy. Byla v ní poukázka na 34 kopečků zmrzliny pro nás a paní učitelku. MOC MOC DĚKUJEME!!!!! A věřte nám, že dříve než skončí školní rok, určitě navštívíme cukrárnu.  

     Druháčci z Áčka a paní učitelka Marie Rolínková