19. 6. 2015

Závody se uskutečnily v pátek 19. června 2015 v areálu Výstaviště v Českých Budějovicích. Z naší školy se účastnilo 8 dětí, které navštěvovaly kroužek in-line bruslení.

Do pátečního rána nás přivítalo uplakané a studené počasí. Měli jsme obavy, zda se závody uskuteční. Celou cestu autobusem (jeli jsme společně s dětmi z kroužku ze ZŠ Horní Stropnice) jsme pozorovali zamračenou oblohu. Před Českými Budějovicemi přestalo pršet. Příjemně nás překvapili organizátoři soutěže, neboť se soutěžilo v hale.

Děti byly rozděleny na chlapce a dívky a podle věkové kategorie – 1., 2. a 3. třída, 4. a 5. třída, 6. a 7. třída, 8. a 9. třída.  Za naši školu soutěžili v kategorii 4. a 5. třída – M. Plouhar, V. Brácha, J. Kaftan a z dívek N. Hriňová, T. Kučerová, K. Fáčová. 8. a 9. třídu zastupovala S. Šedivá a K. Krenauerová.

Bruslaři soutěžili ve 3 disciplínách – rychlostní dráha, cross a výdrž.

Každý z účastníků obdržel diplom a medaili za účast. Nám se podařilo přivézt i pár „stříbrných“ a „bronzových medailí“. Zejména děvčata v obou kategoriích byla úspěšná – N. Hriňová 2. a 3. místo, T. Kučerová 3. místo, S. Šedivá dvakrát 2. místo a 3. místo, K. Krenauerová 3. místo.

                                                                       Mgr. Kateřina Vítovcová