12. 3. a 13. 3. 2016

Tato akce se u sboru těšila velké oblibě již v loňském roce, kdy ji žáci Fermaty podnikli poprvé. Letos jsme si soustředění užili o to dvojnásob.

Součástí nebylo jen dlouho očekávané nocování, ale například i návštěva taneční soutěže „Novohradská číše“. Kulturní a informační centrum Nové Hrady nám vyšlo vstříc a umožnilo vstup sboristům zdarma. Mnozí z nich, jak přiznávali, tuto soutěž navštívili poprvé a po dvou hodinách sledování tanečního umění odcházeli plni dojmů a nadšení. Dokonce mnohým ze sboristů vycházely i tipy tanečních párů, jež se umístily na předních příčkách, a to nejen na základě hodnocení podle nejkrásnějších a nejpestřejších šatů, nýbrž podle tanečního umění a energie, kterou soutěžní páry do tance vkládaly. Měli jsme možnost zhlédnout tance standardní i latinsko – americké. Mnohým z nás se sál hotelu Máj ani nechtělo opustit. Jenže pěvecká povinnost volala! Proto jsme se ihned po taneční soutěži vrhli na přípravu soutěže té naší – pěvecké sborové.

Večeře i snídaně jsme měli zajištěné ve školní jídelně, které nám ochotně přichystala p. H. Staňková. Moc jí za ochotu děkujeme.

Opět nejdramatičtějším zážitkem se stal okamžik před plánovanou „večerkou“ ve 22 hodin. Tentokrát se světla nerozsvítila, nyní nám naopak v prostoru tělocvičny náhle zhasla. Samozřejmě se tato chvíle neobešla bez hlasitého dívčího jekotu. Stále mě dívky podezřívají, že i v tomto činu „mám prsty“.

Soustředění splnilo vše, co jsme si předsevzali  – povinnost, legraci, hru, zábavu, radost, napětí i stmelení party. Hlavně jsme si jej všichni dosyta užili.

            Mgr. Jana Štorová, DiS.