9. 3., 17. 3. 2016

V letošním školním roce byl březen pro žáky mající vztah k recitaci, literatuře a umění vůbec velmi důležitý. Během tohoto měsíce proběhlo několik recitačních soutěží, do kterých se také zapojili žáci 2. stupně ZŠ.

Ve středu 9. března se žákyně 9. ročníku Kristýna Polesová zúčastnila okresního kola celostátní přehlídky Dětská scéna 2016 v Českých Budějovicích. Vystoupila s vtipným textem o tom, jak má patnáctiletá dívka získat chlapce s úsměvem, který přivede k varu fazole v konzervě.

Kristýna podala pěkný výkon a obsadila ve 4. kategorii 1. místo. Postupuje tak do krajského kola, které se bude na konci dubna konat v Českém Krumlově. Kristýně blahopřejeme a držíme palce.

17. března se uskutečnilo školní kolo recitační soutěže Zvonek z Novohradských hor. Do soutěže se přihlásilo 9 žáků. Většina z nich se účastní této soutěže pravidelně každý rok. Letos se zapojilo i několik děvčat z 6. ročníku. U starších žáků není jednoduché získat je pro recitaci nebo udržet jejich zájem. Zvláště když se místo volných přestávek, odpoledního volna a ranního spánku nacvičuje a nacvičuje. Proto všem soutěžícím, kteří u básniček a jiných uměleckých textů vydrželi a svým vystoupením zpříjemnili spolužákům odpoledne, děkujeme. 

 

Výsledky:

III. kategorie  (6., 7. třída)

1.místo        Jiří Smolec

2. místo       Tereza Kučerová

                     Kristýna Fáčová

IV. kategorie (8., 9. třída)

1. místo           Kristýna Polesová

2. místo           Václav Pávek

3. místo            Kristýna Krenauerová

Mgr. Ivana Pelechová