Také letos, i když trochu s předstihem, jsme si udělali malý slet čarodějnic a čarodějů. Sletěli jsme se totiž již 29.4. a celé odpoledne jsme pojali jako trénink na ten pravý slet na filipojakubskou noc. A co jsme všechno trénovali? Samozřejmě let na koštěti, tanec kolem ohně, překonávání různých překážek, péči o různé čarodějnické zvířecí mazlíčky, například želvu, žábu nebo třeba zebru. Popíjeli jsme žabí punč od našich milých kuchařek, za přípravu nápoje jim moc děkujeme. Myslíme, že se trénink vydařil a bylo to velmi příjemné odpoledne.

Ve středu 18. 5. jsme navštívili místní hasiče. Přivítal nás pan Drbout a pan Homolka, kteří vedou hasičskou mládež. Ukázali nám jejich vybavení, nový záchranný člun, has. výzbroj,  dýchací přístroje.  Děti si vše mohly vyzkoušet a důkladně prohlédnout. Děkujeme moc za zajímavou přednášku a těšíme se zase příště.


Děti z první třídy měly také možnost navštívit keramickou dílnu a vyrobit krásné dárečky pro maminky.

Na našich toulkách přírodou s turistickým kroužkem potkáváme spoustu zajímavých věcí, lidí i zvířátek. Tento měsíc jsme měli štěstí na malá kačátka v zámeckém parku. A koho jsme potkali na našem výletě na Karlštejn, to vám prozradíme příště. (Možná to bude i Karel IV.)