2. 4. a 3. 4. 2016

Letos poprvé podstoupil Novohradský zvoneček nocování ve škole v rámci přípravného soustředění na sborovou soutěž. Velká pochvala náleží všem žákům, kteří se víkendového soustředění zúčastnili, neboť svým ukázněným chováním přispěli k jeho hladkému průběhu.

Samozřejmě soustředění bylo naplněno především tréninkem soutěžního repertoáru. Velkou práci nám dávaly vícehlasé písně, ale přesto jsme jejich nácvik nevzdali. Mezi pěveckými bloky čekalo na děti i příjemné sledování pohádek či jiné aktivity, např. hry, malování, hra na nástroje a další.

Sešli jsme se sobotní odpoledne plni očekávání. Hrstka sboristů i se smutnějšími výrazy ve tvářích z obavy, co přinese „nocování ve škole“. Nicméně bylo zřejmé, že všichni se těší především na okamžik, až se přemístí do tělocvičny. Před „večerkou“ zbyl čas i na partii šachu, malování, četbu nebo tanec. Někteří sboristé napětím a zvědavostí nemohli dlouho usnout, mnozí naopak byli ranními ptáčaty ještě před „budíčkem“.

Velmi děkujeme paní H. Staňkové, která pro nás ochotně zajistila snídaně ve školní jídelně.

O tom, jak si děti soustředění užily, vypovídá věta, kterou pronesla jedna ze sboristek, že to byl nejlepší den ve škole.

            Mgr. Jana Štorová, DiS.