22. 6. 2016

Základní škola Nové Hrady přijala pozvání do rakouského Windhaagu bei Freistadt.

Dne 22. června se žáci 5.A a 5.B v doprovodu třídních učitelů Mgr. Tomáše Rolínka, Mgr. Václava Pávka a ředitele školy Mgr. Karla Kříhy vypravili do rakouského Windhaagu bei Freistadt. Cílem bylo společné setkání našich žáků a žáků Neue Mittelschule Windhaag, navázání spolupráce a poznání hostitelského města. Naši výpravu přivítal ředitel školy Wolfgang Kühas i místostarosta města Martin Kapeller. Toto setkání podpořili starostové obou zúčastněných stran, Mgr. Vladimír Hokr a starosta Windhaagu Erich Traxler.

Pro naše žáky byla připravena nejen prohlídka školy, ale i mnoho dalších aktivit. Například pokusy v laboratoři fyziky, počítačové aktivity, vaření, hudební činnosti, ze sportovních aktivit – stolní tenis, fotbal, a jiné.

Dále žáci navštívili Green Belt Center (http://www.greenbeltcenter.eu/cs/), kde se v doprovodu Mgr. Borise Hůlky dozvěděli mnohé o navštívené oblasti.

 

O setkání více:

http://www.greenbeltcenter.eu/cs/kontaktkontaktujte-nas/windhaag-marketing-gmbh-co-kg/setkani-zaku-nms-windhaag-bei-freistadt-a-zs-nove-hrady/

                                               

Mgr. Jana Štorová, DiS.