V minulém čísle jsme Vám slíbili odpověď na otázku, koho potkáme na našem výletě 26. a 27. 5..  Na Karlštejně jsme sice Karla živého nepotkali, ale jeho věrná kopie nás vřele uvítala v muzeu voskových figurín. Jeho ložnice a předpokoj nás také moc zaujaly a korunovační klenoty (i když také jen kopie), které zářily, až oči přecházely.

Na všech místech jsme potkali velmi šikovné průvodce, kteří nás zajímavě seznámili s místy, kterými jsme procházeli. A že jich nebylo málo. Tak například již zmíněný Karlštejn, Koněpruské jeskyně, zámek Dobříš a Blatná. Ubytovali jsme se v kempu Ostrov v Zadní Třebáni a i tam za námi přišli neočekávaní hosté. Asi to nebyly ty kačenky ze zámeckého parku, ale určitě byly příbuzné (alespoň rodem).  Některé z nás vystrašily Dobříšské přízraky a na závěr výletu jsme se doslova tváří v tvář ocitli s živými daňky. Bylo to úžasné. Být v blízkosti tak krásného zvířete, a dokonce si ho i pohladit je krásný zážitek i pro dospělého. Vřele doporučujeme.

Moc děkujeme panu řidiči Ivanu Dorotovičovi, že s námi jel jako s nejcennějším zbožím a dovezl nás v pořádku domů. Doufáme, že se mu to s námi líbilo jako nám s ním, a těšíme se na příští rok.

Také děkujeme Humanitas, o.p.s.  za příspěvek na dopravu.

A celé zhodnocení výletu? Všude, kam jsme přišli, a každý, s kým jsme se setkali, chválil naše děti, jak jsou hodné a slušné. To bylo pro nás vychovatelky velmi příjemné poslouchat. A také trochu odměna za to, že každoročně vyrážíme na tuto naši dvoudenní výpravu za poznáním.

A že by to výletem všechno skončilo? Ale kdepak! Hned 1. 6. nás čekal Dětský den a s ním odpoledne plné soutěží, hudby, tance a občerstvení, které pro nás připravily paní kuchařky. Děkujeme moc, buchta byla jako vždy vynikající!

 

9. 6. se uskutečnila besídka na závěr školního roku. Doufáme, že se nám i letos povedla. Celou besídku měla možnost vidět i hraběnka Terezka, která byla letos naším průvodcem celoroční hrou. Tancovalo se, zpívalo a některé výkony byly opravdu překrásné. Skvělí moderátoři Petr Vochoska, Jan Smělý, Tomáš Balko a Adam Hanousek na konec celé besídky předvedli své číslo „Akvabely na suchu“ a sklidili bouřlivé ovace. Lukáš Smělý zase předvedl super čarodějnici. Bylo to jejich rozloučení se s družinou, protože jsou již v páté třídě a v příštím roce již družinu navštěvovat nebudou. Přejeme jim tedy hodně štěstí do dalšího života. Z besídky bohužel nemáme fotografie (pouze video), proto prosíme, jestli někdo z rodičů fotil, vzpomeňte si na nás. Děkujeme.

 

22. 6. se děti z turistického kroužku vypravily s paní vychovatelkou Cepákovou  na výlet  na Buškův hamr a kostel Nejsvětější Trojice.

A na konec roku si děti za odměnu došly na zmrzlinu, kterou jsme koupili z peněz získaných za dobrovolné vstupné na besídku. Ještě jednou děkujeme.

Všem dětem přejeme krásné prázdniny a rodičům klidnou dovolenou.

 

PS. Všechny fotografie ze školní družiny si můžete prohlédnout na adrese http://sduklouzajicihoslunicka.rajce.idnes.cz/ 

Heslo vám ráda sdělí některá z vychovatelek.