říjen 2016

Před dvěma týdny se nám podařilo získat čtyři krásné šneky z chovatelské velkolíhně v naší školní družině. Vyvrcholilo tak úsilí žáků naší třídy, kteří se jednomyslně rozhodli do tohoto krásného třídního projektu „Šnek a já“ zapojit. Všemu předcházela pečlivá příprava, kdy jsme vyslechli odborně připravený referát o chovu šneků. Díky úsilí rodičů jsme získali skvělé terárium, do kterého žáci přinesli vše potřebné – hlínu, pařez, domeček, kokosové ořechy, mech, kamínky a skořápky vajíček. V hodině pracovní výchovy jsme potom společně vše naaranžovali (viz foto) a těšili se, až si dojdeme pro naše nové kamarády. Radost byla veliká, když jsme je poté společně do jejich nového domova umístili.

Všem rodičům, kteří náš projekt podpořili, patří veliké poděkování. Dík patří i žákům, kteří sehnali vše potřebné. Všichni žáci se každý den dobrovolně zapojují do ranního kropení mechu a hlíny, neboť, jak již dnes všichni dobře víme, šnek potřebuje především vlhko a teplo.

Přijďte se k nám podívat. Budete-li mít štěstí, uvidíte naše krásné šneky, jak se pasou. Jistě to není poslední zpráva o našem chovu. Děti si již připravují šnečí zprávičky.

Za nadšené chovatele Mgr. Tomáš Rolínek, třídní 5. A