20. 12. 2016

Naposledy se zdařilo uskutečnit vánoční akademii se žáky II. stupně v prosinci 2014. Není vůbec jednoduchou záležitostí sebrat dostatek odvahy, setrvat u původního nadšení, mít dostatek trpělivosti a píle při nácviku, také se shodnout se svými spolužáky, přijít s rozumným nápadem a dokázat jej vhodně ztvárnit.

Letos se projektový vánoční den uskutečnil v úterý 20. 12. 2016 v prostorách Kulturně – spolkového domu Nové Hrady. Žáci 6. – 9 tříd se přesunuli do sálu během 1. vyučovací hodiny.

Projektový den započal prezentací fotografií ze školních akcí, které se uskutečnily od počátku letošního školního roku. Zahrnovaly postřehy z exkurzí, z výuky některých předmětů, divadelních představení, sportovních aktivit, besed, přednášek, koncertů apod.

Následovala asi nejočekávanější část dne – „Vánoční akademie 2016“. Do ní samotné se zapojilo 45 žáků. Někteří žáci se představili i ve více scénkách. Žáci měli povoleno věnovat se nácviku jen v určených předmětech, především ve výchovách. Samozřejmě nutná byla příprava i mimo školní výuku. S tvorbou scének vypomohla Mgr. J. Štorová, korekce proběhla ve spolupráci s Mgr. I. Pelechovou.

Výsledek čtrnáctidenního snažení se zdařil.

Na závěr zazněly koledy v podání školního sboru Fermata, ale i všech přítomných žáků a pedagogů.

                                                                                        Mgr. Jana Štorová, DiS.