12. 1. 2017

Ve čtvrtek 12. ledna 2017 jsme uskutečnili „Vánoční akademii 2016“ i pro rodiče, tentokrát ale v kinosále Českého domu z důvodu větší kapacity míst k sezení než v KSD. Dopoledne žáci věnovali zkouškám cca tříhodinový nácvik. Bylo nutné dotáhnout jednotlivé scénky a výstupy v novém prostorovém uspořádání, vyzkoušet akustiku sálu. Netrpělivě jsme očekávali večerní představení.

Sál se vpodvečer téměř zaplnil, začátek byl na spadnutí. K mixážnímu pultu zasedl náš bývalý žák Petr Michale, kterému tímto znovu velmi děkuji za spolupráci, neboť se této úlohy zhostil na výbornou.

Všechny výstupy žáků vyšly na jedničku. Těžko vybírat, který byl „ten nejlepší“, protože všichni žáci vstupovali na pódium s plným nasazením. Úvodní vystoupení pěveckého sboru Fermata nám na úvod připomnělo koledami vánoční atmosféru, čertovské scénky chlapců ze 7. a 9. třídy navodily atmosféru 5. prosince, taneční vystoupení děvčat ze 6. třídy roztleskalo publikum. Komické scénky z americké rodinné komedie, soutěže 9. třídy z televizní produkce, či fotbalová scénka 7. třídy si vysloužily u publika velký úspěch a reakce plné smíchu. Akordeonové duo chlapců ze 6. třídy nás zavedlo do Karibiku, rocková píseň zazněla v podání děvčat z 8. třídy, nechyběl ani vtipný vánoční rap.

Věříme, že přítomní odcházeli s úsměvem na rtech a ocenili výsledek našeho cca třítýdenního snažení v době předvánoční a povánoční školní docházky.

S radostí můžeme pochválit všechny žáky, kteří se do akademie zapojili.

Mgr. Jana Štorová, DiS.