5. 4. 2017

Dne 5. 4. 2017 jsme jeli se školou na exkurzi do Českých Budějovic. V plánu bylo zhlédnutí filmového představení a potom návštěva velikonoční výstavy v Jihočeském muzeu.

Odjížděli jsme v 8 hodin autobusem z novohradského náměstí. Když už jsme všichni seděli na svých místech, paní učitelky nás spočítaly a mohli jsme vyrazit. Po cestě jsme si hodně povídali, takže nám to rychle uběhlo. Z autobusu jsme vystoupili před multikinem CineStar. Byl ještě čas, proto jsme mohli navštívit obchody a nakoupit si nějaké dobroty. To už nás čekal modrý sál a pohádkový příběh Anděl Páně 2. Film se mi moc líbil, byl jsem nadšený.

Po skončení filmu nás autobus odvezl k Jihočeskému muzeu. Blížily se Velikonoce a my jsme si chtěli tyto svátky připomenout zhlédnutím výstavy, která byla k Velikonocům v muzeu připravena. Když se všichni dostatečně naobdivovali krásné velikonoční výzdobě, kraslicím z nejrůznějších míst jižních Čech, pomlázkám a dalším velikonočním tradicím, nastoupili jsme do autobusu a vraceli se zpět do Nových Hradů. Než jsme probrali všechno, co nás během dopoledne zaujalo, byli jsme doma.

Už nyní se těšíme na další exkurzi. Je naplánována na květen do nedaleké Třeboně.

Za žáky 7., 8. a 9. třídy Jakub Zíka

Mgr. Ivana Pelechová, Mgr. Irina Schaffelhoferová