3. 11. 2011

Žáci 5.A přivítali s nadšením možnost prezentovat své výtvarné práce v prostorách novohradské Koželužny. Mgr. Petra Vyhlídková, organizátorka akce, začala vernisáž symbolickým přestřižením pásky. Každý žák se mohl svým rodičům pochlubit nejedním obrázkem, nejednou výtvarnou prací. Výstavu páťáci zpestřili i připraveným kulturním programem, na kterém zazněl zpěv, hra na flétnu nebo recitace. Odměnou jim byl nejen velký potlesk, přichystané občerstvení, ale někteří si dokonce odnášeli i diplomy, jež získali v soutěži „Lesy a příroda kolem nás“. Nutno podotknout, že celá akce byla z řad návštěvníků velmi vřele přijata a za vše hovořily i spokojené tváře dětí.

Fotografie zde.

 

O vernisáži více.

 

Vernisáž – Jan Svoboda, 5. třída

Naše paní učitelka jednoho dne řekla, že by bylo hezké, kdybychom uspořádali výstavu svých výtvarných prací.

Výstavu jsme společně instalovali v Koželužně. Datum zahájení jsme stanovili na čtvrtek 3. 11. 2011. Vše začalo už v úterý, kdy jsme všichni společně svoje obrázky ve výstavních prostorách rozvěsili. Protože byli pozváni rodiče, babičky, dědečkové, sourozenci a jiní přátelé, bylo dalším úkolem jim vernisáž zpříjemnit. Každá rodina přinesla nějaké dobroty a my žáci jsme nacvičili vystoupení.

Ve čtvrtek 3. 11. 2011 v šest hodin večer se začali scházet pozvaní hosté. Přišlo víc lidí, než jsme čekali. Vernisáž začíná! Přivítali jsme hosty a některá talentovaná děvčata zahrála, zazpívala a zarecitovala. My kluci jsme je uvedli. Dalším bodem vystoupení bylo vyhlášení výsledků výtvarné soutěže „Lesy a příroda kolem nás“. Paní knihovnice, která tuto soutěž pořádala, předala oceněným dětem diplomy a ceny. Pak už paní učitelka poděkovala dětem za jejich práci a hostům za to, že přišli v tak hojném počtu, přestřihla pásku a zahájila výstavu.

Každý jsme si se svými rodiči prohlédli obrázky. Po tomto kulturním zážitku jsme ochutnali i dobrůtky, které naši rodiče nachystali.

Myslím, že se výstava všem líbila a že vernisáž dopadla dobře.

 

Vernisáž – Eliška Rolínková, 5. třída

Ve čtvrtek 3. listopadu 2011 byla otevřena výstava obrázků žáků 5. třídy. Na začátku vernisáže vystoupili mladí výtvarníci se svým programem. Zazpívali různé písně, zarecitovali a zahráli na flétnu. Po vystoupení paní Císařová předávala diplomy za výtvarnou soutěž „Lesy a příroda kolem nás“, které se vloni zúčastnila celá třída.

Pak si všichni prohlédli výstavu. Byla velice pěkná. Vystaveny byly obrázky květin, vesmíru, podzimní přírody a jiné. Některé výtvory byly doplněny básničkami z vlastní tvorby dětí.

Na připraveném občerstvení, které přichystali rodiče, si všichni moc pochutnali. Byl to krásný večer.