8. 6. 2017

Dne 8. června proběhl projektový den s partnerskou školou z Windhaagu. 

Po úvodním přivítání navštívili žáci naši školu. Nejdříve si poslechli vystoupení školního pěveckého sboru Fermata a poté byli rozděleni do tří projektových skupin. V těchto smíšených skupinách se věnovali sportu, výtvarné činnosti a podnikli biologickou vycházku.

První skupina si zahrála přehazovanou. Druhá tvořila v altánu. Třetí se seznámila s okolím školy. Na cestě poznávali žáci flóru a faunu. Na závěr se seznámili s výsledky.

Poté se všichni účastníci přemístili do školní jídelny na občerstvení.

Tím program ještě neskončil. Pokračoval v kulturně – spolkovém domě, kde pak starosta města Nových Hradů seznámil naše žáky i hosty s historií města i okolí.

Po celé dopoledne vládla přátelská atmosféra a naši žáci navázali i přes mírné komunikační bariéry přátelství. Zástupci rakouské strany slíbili další spolupráci.

Mgr. Kateřina Marešová

 

Výtvarné tvoření probíhalo díky krásnému počasí v zahradním altánku na pozemku ZŠ. Pro naše i rakouské žáky jsme připravili letní obrázek. Žáci namalovali sami pozadí obrazu podle svého vlastního uvážení a na něj vystříhali, ozdobili a nalepili skleničku džusu. Práce se žákům líbila. Po počátečních rozpacích odpadly obavy a ostych a děti společně tvořily i konverzovaly (německy a anglicky).

Mgr. Kateřina Vítovcová

Vystoupení DPS Fermata

Sportovní aktivity

Výtvarné aktivity

Společné fotografování