12. 6. 2017

Dne 12. června přivítala naše škola největší štafetový běh na světě.

Peace Run (Mírový běh) je nejdelší štafetový běh s hořící pochodní přes více než 140 zemí světa. Jeho posláním je překonávat kulturní a náboženské hranice mezi jednotlivými národy, lidmi nebo hranice v nás samých. Je inspirací k hledání toho, co nás spojuje, co ve skutečnosti vyjadřuje slovo “mír” a jak jej může každý z nás v běžném životě naplňovat.

Toto symbolizuje mírová pochodeň putující od země k zemi, od člověka k člověku, od srdce k srdci. Mezinárodní tým běžců ji nese a předává všem, kteří se chtějí k této myšlence připojit buď v rámci připraveného programu pro školy a děti, města a obce, anebo jako jednotlivci na trase. S mírovou pochodní můžete běžet nebo ji jen na chvíli podržet a vložit do ní své přání pro ostatní, stejně tak, jak to udělali naši žáci.

Peace Run založil atlet, filozof a umělec Sri Chinmoy (1931-2007), který službě ideálům světového míru a harmonie věnoval celý svůj život. Svou životní filozofií, dílem a neúnavným úsilím inspiroval lidi nejrůznějších národů a kultur, za což obdržel mnohá mezinárodní ocenění.

      Mgr. Kateřina Marešová