4. 9. 2017  

4. září jsme ve škole přivítali 26 nových prvňáčků. Ti letošní jsou spárovaní rovnou do tanečních – 13 kluků a 13 holčiček! Děti přišly samozřejmě v doprovodu svých rodičů. První den školní docházky je přece v životě každého kluka a holčičky velká událost, při níž táta s mámou nesmí chybět! Nezbytností je i nová brašna na školní potřeby, které děti v tento den dostávají. Sešity i učebnice jim zůstávají jako vzpomínka na první krůčky ve vzdělávacím procesu. První část uvítacího dne je věnována spíše právě rodičům. Dostávají informace ohledně požadavků na vyučování, omlouvání nepřítomnosti dítěte, provozu školní družiny a jídelny. Ve druhé části se věnujeme dětem. Zpravidla se děti představí jménem a třídní paní učitelka s nimi krátce popovídá o tom, co všechno je ve škole očekává. Poté děti odcházejí v doprovodu svých rodičů domů, popř. vyřídit si přihlášení do školní jídelny a družiny. Celý program prvního dne školy trvá nejdéle hodinu a půl.

Novým prvňáčkům přejeme úspěšné a radostné vykročení přes práh jejich nové životní etapy, kterou je povinná školní docházka.

Mgr. Lenka Knížová

Ve školním roce 2017/2018 zahájilo výuku 131 žáků 1. – 5. tříd a 79 žáků II. stupně. První školní den uvítalo 26 prvňáků vedení školy, výchovná poradkyně a vedoucí školní družiny. Za zřizovatele byli přítomni starosta města Mgr. Vladimír Hokr a místostarosta Bc. Josef Vochoska. Základní školu navštívila první školní den i poslankyně Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky Mgr. Vlasta Bohdalová.

Mgr. Jana Štorová, DiS.