Listopad jsme zahájili strašidláckým odpolednem. Jako každý rok jsme se převtělili do různých strašidel a příšerek a společně jsme si zatancovali a zasoutěžili. Odpoledne nám také zpříjemnily naše paní kuchařky, které jsou pro nás hrdinkami všedního dne, protože se starají výtečně o náš trávicí systém. Upekly nám koláč z dýně. Tu jsme v družině vlastnoručně vydlabali. Dýni vypěstovala další superhrdinka a superpěstitelka paní Princová. Byla veliká přes celé okno a vážila snad 50 kilogramů. Všem moc děkujeme.

 

 

Jedno odpoledne jsme strávili ve společnosti paní Šáchové a pátrali jsme po novohradských gryfech. Vy nevíte, co to je gryf? Naši prvňáčci ze zeleného oddělení by vám odpověděli, že to jsou tvorové s tělem lva a hlavou a křídly orla. A co dělají? Střeží poklady. A tak i my jsme se vydali po stopách novohradských pokladů, historických památek a pamětihodností. Nakonec jsme si i malý sladký poklad zasloužili. Čokoládové mince potěšily a pohladily na duši.  Pni Šáchová je pro mne další hrdinkou všedního dne, protože postavit se před hordu malých neposedů a zaujmout je vyprávěním o historii jen tak někdo nedokáže a chce to velkou odvahu. Děkujeme za příjemné odpoledne.

 S dalšími hrdiny se setkaly děti z turistického kroužku, ale o tom již v dalším článku.

Ps. Malý domácí úkol pro vás. Už jste si u nás v městě všimli někde nějakých gryfů? Poradíme vám. Dva najdete na naší radnici. A co tam dělají? To už je náš úkol pro vaše pobavení.

 

Výlov rybníka Žár

V rámci turistického kroužku jsme navštívili výlov rybníka Žár. Na výlov jsme jeli linkovým autobusem a počasí nám opravdu přálo. Svítilo nám sluníčko, ale bylo docela chladno.

Proto jsou místní rybáři pro nás hrdinové dnešního dne. Rybáři v každém počasí, v zimě, v dešti, loví ryby a nic a nikdo je nezastaví.

Děti pozorně sledovaly, jak výlov probíhá, jak se ryby třídí a odvážejí do sádek.

Děti si mohly koupit pití a něco dobrého na zub.

Bylo to moc pěkné odpoledne a krásný výlet. A děti vzkazují: „RYBÁŘI, JSTE PRO NÁS HRDINOVÉ – OD RYBNÍKA ŽÁR“.