Již od první třídy si minimálně jednou za pololetí zpestřujeme hodiny VV a PV v naší novohradské keramické dílně Kána. A to nejen my, ale i většina našich mladších i starších kamarádů z ostatních tříd z prvního stupně.

            Vyrábět z hlíny nás moc baví, protože tvoříme s radostí a fantazií nám vlastní, a pokaždé je na konci našeho tvoření krásné dílo, které je většinou vánočním dárkem pro naše nejbližší nebo dárkem pro naše maminky k jejich květnovému svátku.

            Kromě naší paní učitelky a paní asistentky nám při naší práci svými radami pomáhá paní Liduška Macková nebo paní učitelka Dana Vilímová ze ZUŠ, kterým za jejich motivaci pro naše tvoření moc děkujeme.

            Letos jsme pod vánoční stromeček vyráběli pro své rodiny keramického anděla, a pokud to jen možnosti dovolí, dostanou v květnu naše maminky…. (a to neprozradíme, protože by to pak nebylo překvapení) Zatím máme naše výtvory v keramické dílně, kde čekají na glazuru a konečné vypálení.

            Věříme, že nás všechny ti naši v prosinci vyrobení vánoční andělé v těchto dnech ochrání a že se budeme moci všichni zase potkávat a radovat se z každého dne. Protože když se podíváte na naše fotky, není nic hezčího, než úsměv.

Klidné dny a hlavně zdraví!!!

                                                                  druháčci z Áčka, paní učitelka Marie Rolínková                                                                 a paní asistentka Zdeňka Horelicová