8. 12. 2019

            8. prosince se na novohradském náměstí konaly adventní trhy. Letos poprvé jsme se jich spolu s našimi kamarády z ostatních tříd z prvního stupně zúčastnili i my. Během listopadu jsme všichni na prvním stupni a ve ŠD za pomoci našich paní učitelek, paní asistentek a paní vychovatelek vyráběli různé dárečky, přáníčka a drobnůstky, které jsme pak druhou adventní neděli na trzích prodávali.

            Z každé třídy byli určení zástupci – prodejci a pokladníci, kteří se za asistence našich paní učitelek, asistentek a vychovatelek snažili za rozumné ceny prodat návštěvníkům adventních trhů všechny naše výrobky.

            Při této akci jsme si mohli vyzkoušet finanční gramotnost v praxi, jak důležitá je pečlivá a zodpovědná práce každého žáčka, neboť poškozený výrobek si od nás nikdo nekoupí, a jak správně stanovit cenu, abychom měli alespoň nějaký zisk, který pak dále můžeme použít jako investici.

            Úplně nejvíce bylo ale ocenění od kupujících v podobě úsměvu, se kterým si k nám přišli nakoupit. Věděli jsme, že tím drobným dárečkem udělají radost sobě nebo třeba i někomu dalšímu. A to byl náš cíl. Nejen si zkusit něco vyrobit a následně se pak pokusit prodat, ale hlavně udělat našimi drobnými výrobky radost dál.

            Utržené peníze chceme ve třídách a ve ŠD použít jako příspěvek na naše školní exkurze.

                                               za všechny děti a dospělé z prvního stupně a ze ŠD

                                                                                   Marie Rolínková