10. 12.  2012

Na začátku prosince jsme byli se školou a školkou na divadelním představení o narození Ježíška. Na dvě poslední dopolední hodiny jsme se přesunuli do kinosálu. Posadili jsme se a očekávali, co přijde.

Začíná hrát hudba, všichni přestanou mluvit a napjatě očekávají, co bude následovat. Z poza opony vyskakuje pět herců, jedna žena a čtyři muži. Hrají moc pěkně na nástroje a provádějí nejnemožnější akrobatické kousky. Představí se nám a divadlo začíná.

Zahráli, jak si Josef našel Marii a měli spolu malého Ježíška, který se narodil v Betlémě. Zpráva o jeho narození se brzy rozkřikla, a tak přilétl anděl a chtěl dát nad Betlém kometu. Ta mu nečekaně upadla. Tomu se všichni samozřejmě smáli. Anděl si musel na pomoc zavolat jednoho z účinkujících, který mu s kometou pomohl.

Do hry se stále připlétaly vtipné scénky a akrobatické kousky. To byla velká legrace. V závěru představení byly k jednomu z herců připevněny provazy a herec byl vytažen do výše nad pódium. Na krku mu visela bednička s loutkovým divadélkem. Jeho loutky hrály o tom, jak se král Herodes bál o svůj trůn a jak chtěl zabránit příchodu nového krále – Ježíše.

Představení končilo vesele. Hrály se koledy, tančilo se, předváděly se akrobatické kousky. Žáci byli spokojeni. Připomněli si biblický příběh, který členové divadelní společnosti „Studna“ ztvárnili humorně a velmi vtipně.

Sára Deberová, 7.A